10 oktober 2019, 19:30 - 21:30
De werkelijke waarde van voeding
Hoe wordt de prijs van voedsel bepaald? Bent u daar als consument leidend in, of is het een complex systeem van organisaties en belangengroepen die de prijzen samenstellen? U bent zich waarschijnlijk bewust van het feit dat uw voedsel een lange weg gaat voordat het in uw mond beland. Maar wat is er voor nodig om ons als consument wakker te schudden dat de uiterste houdbaarheidsdatum van ons voedselsysteem is bereikt?
Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober het voedselsysteem. Samen met Niels Dijkman (Soil&More), Sjef Staps (Louis Bolk instituut), Heleen Weening (Duurzaam Den Haag) en enkele lokale Haagse Initiatieven (o.a. Frans de Vries) duiken we in de (systeem)wereld van ons voedsel. Waar lopen deze vernieuwers tegen aan? Wat drijft hen? Welke waarden stellen zij centraal? En wat vragen zij aan ons als burgers?
Van mondiale antwoorden werken we via nationale en regionale oplossingen naar lokale initiatieven. Elke van de sprekers werkt op zijn of haar eigen niveau, maar de voedselketen is lang en de antwoorden raken elkaar. Weten zij elkaar te versterken, of botsen hun antwoorden met elkaar? U kunt het horen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis.
*Let op, Volkert Engelsman heeft zich helaas moeten afmelden. Via een persoonlijke videoboodschap zal hij wel onderdeel van de avond zijn.
Door een gulle gever is dit evenement vandaag gratis. Neem allen familie, buren en vrienden mee. We hopen jullie vanavond welkom te mogen heten!
Vreedehuis Voorwaarden | Privacyverklaring